voorjaars wandeling

13 maart 2022

 

Dit jaar heeft het bestuur besloten om de traditionele voorjaarswandeling te organiseren in het hondenlosloopbos in Chaam/Nederland, net over de grens van Antwerpen naar Breda. Waarom daar? In Vlaanderen is het niet toegestaan om je hond vrij te laten lopen, en dan zeker al niet in een grote groep. En dat is nu net wat de leden tijdens de ledenenquête hebben aangegeven als een belangrijk onderdeel van een wandeling. Daarnaast willen we ook het broedseizoen niet verstoren met een grote groep loslopende honden. De hondenlosloop terreinen in Belgie zijn dusdanig klein, dat daar geen wandeling mogelijk is, iets wat wel kan in de uitgestrekte Chaamse bossen.

Samenkomst om 10:30 u (vertrek om 10:45u)

Industriestraat 24
4861 PR Chaam

(voorbij de parking van herberg De Steengroeve)

 

De wandeling is ongeveer 8 km maar kan op iedere afstand ingekort worden. Ze gaat hoofdzakelijk door het bos, waar tevens een grote zwemvijver is ter verkoeling.

Onderweg stoppen we voor de traditionele drank en koek. Na afloop is er de mogelijkheid om wat na te praten onder het genot van een drankje of pannenkoek in herberg De Steengroeve.

Bij drassig weer zijn regenlaarzen of stevig schoeisel aan te raden. We kunnen onderweg niet schuilen, dus voorzie je ook op regenkledij of een paraplu. Uiteraard duimen we voor een stralende voorjaars zonnetje!

Een kinderwagen met grote wielen kan ook wel mee.

 

Bijdrage ter plaatse te betalen: 4€ voor volwassenen, 2€ voor kinderen.

 

Graag op voorhand inschrijven bij Ingrid: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel 0478/598293


Denk eraan om je leiband, hondenfluitje, poepzakjes en water mee te brengen voor je hond. Loopse teefjes blijven thuis!

De vereniging neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele overtredingen door leden, eventuele boetes zijn volledig voor eigen rekening! Houdt u aan de regels! Die leden die een licentie van de VDA hebben zijn uiteraard wel verzekerd voor eventuele ongevallen tijdens deze wandeling.

 

link naar parkeerplaats