Paaswandeling

WANDELING OP PAASMAANDAG

22 april 2019

 

Dit jaar heeft het bestuur besloten om de traditionele 2de paasdag wandeling te organiseren in het hondenlosloopbos in Chaam/Nederland. Waarom daar? In Vlaanderen is het niet toegestaan  om je hond vrij te laten lopen, en dan zeker al niet in een grote groep. En dat is nu net wat de leden tijdens de ledenenquête hebben aangegeven als een belangrijk onderdeel van een wandeling. Daarnaast willen we ook het broedseizoen niet verstoren met een grote groep loslopende honden. De hondenlosloop terreinen in Belgie zijn dusdanig klein, dat daar geen wandeling mogelijk is, iets wat wel kan in de uitgestrekte Chaamse bossen.

Samenkomst om 13:30 u (vertrek om 14u)

Industriestraat 24
4861 PR Chaam

(voorbij de parking van herberg De Steengroeve)

 

De wandeling is ongeveer 8 km maar kan op iedere afstand ingekort worden. Ze gaat hoofdzakelijk door het bos, waar tevens een grote zwemvijver is ter verkoeling.

Onderweg stoppen we voor de traditionele drank en koek. Na afloop is er de mogelijkheid om wat na te praten onder het genot van een drankje of pannenkoek in herberg De Steengroeve.

Bij drassig weer zijn regenlaarzen of stevig schoeisel aan te raden. We kunnen onderweg niet schuilen, dus voorzie je ook op regenkledij of een paraplu. Uiteraard duimen we voor eeen stralende zon!

Een kinderwagen met grote wielen kan ook wel mee.

 

Bijdrage ter plaatse te betalen: 4€ voor volwassenen, 2€ voor kinderen.

 

Graag op voorhand inschrijven bij Ingrid: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel 0478/598293

 

Denk eraan leiband, hondenfluitje, poepzakjes en water voor je hond mee te brengen!